lauantaina

Suvanto

Toukokuuta on eletty puoliväliin, koronapandemian olosuhteissa kaksi kuukautta.   Poikkeustilan alkuvaiheen ryntäily ja säntäily on laantunut sen myötä, kun olemme saaneet lisätietoa niin itse viruksesta kuin maamme ylimmän johdon ja poliittisten päättäjien (eduskunta ja hallitus) valinnoista ja ratkaisuista.

Muistetaan, että tämä on kriisi, joka kohtaa meistä ihan jokaista. No, ei ehkä ihan jokaista taloudellisesti, mutta sairastumisen ja hengenvaaran suhteen kyllä.

Lomautettuja ja irtisanottuja työntekijöitä on paljon, samoin liiketoimintansa käytännössä kokonaan menettäneitä yrittäjiä - joko valtionjohdon mahtikäskyllä tai asiakkaiden pelon vuoksi. 

Olemme käsittääkseni päässeet toistaiseksi sairastumisluvuissa aika vähällä eli ainakin siltä osin karanteenia muistuttavia oloja koskevat päätökset ovat olleet paikallaan.

Kun nyt toimintaa aletaan availla, on tärkeää, että 1) muistetaan edelleen ne viruksen välttämisen perusasiat ja 2) suunnataan mahdollisimman paljon omasta kulutuksesta elikkä rahan käytöstä oman paikkakunnan ja oman maan valmisteisiin ja palveluihin. 

Yhdessä ja vain yhdessä puskemme läpi tämänkin kiven. 

Lopuksi muistutan, että yhdenkään yrittäjän ei tarvitse eikä kannata jäädä vaikeuksiensa kanssa yksin.  Tarjolla on monenlaista apua, neuvontaa ja tukea. Aikaisemmassa kirjoituksessa on mainittu muutamia.... Ja minulle voi aina kirjoittaa tai soittaa!!!!

Pidetään huolta myös omasta ja läheisten kunnosta.
Fillari on hyvä juttu - eikä tarvii keksiä uutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tai kysy